Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında bilimsel projeleri geliştirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten ve Prof. Dr. Okhan Akdur’un yanı sıra ÇOMÜ’lü akademisyenler katıldı. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat toplantıda yaptığı konuşmada bilimsel proje üretmenin önemine değinerek; “araştırma üniversitesi olma vizyonunda olan ÇOMÜ’nün daha çok bilimsel çalışma üretmesini istiyoruz. Bu bağlamda bizler; bilgilendirme noktasında elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Akademisyenlerimizden beklentimiz ise hem proje üretmeleri hem de proje üreten genç bilim insanlarına mentörlük etmeleridir” diye konuştu.

ÇOBİLTUM - Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Teknoloji ve İnovasyon Ofisi’nden Öğr. Gör. Kadir Yılmaz toplantıda “Rektörlük Birim Temsilcileri ve AB ve Uluslararası Projeler Mentörlük Programı” başlıklı sunum gerçekleştirerek, bilimsel projelerin geliştirilmesi için izlenecek yöntem, usul ve esasları anlattı. Toplantı, soru cevap kısmı ve görüş paylaşımının ardından sona erdi.

Haber Merkezi